Hlavní obsah

Rekordman pozřel za devět let 40 tisíc tablet extáze. Střízlivěl několik měsíců

Na veřejnosti se objevil případ, jehož hlavním aktérem je sedmatřicetiletý Brit, jenž během devíti let spořádal mimo různých jiných drog přibližně 40 tisíc tablet extáze.

Foto: Profimedia.cz

Tablety extáze – ilustrační foto

Článek

Případ popsali lékaři v odborných časopisech už v roce 2006, nyní se opět objevil v britských médiích v souvislosti s informacemi, že extáze (chemicky 3,4-methylendioxymethamfetamin, zkráceně MDMA) by se od roku 2024 mohla ve Spojených státech začít podávat jako účinný lék ve vážných případech posttraumatické stresové poruchy.

Pan A, jak je muž z anglického hrabství Surrey označován, stanovil nový rekord, přičemž ten předchozí z roku 1998 činil „pouhých“ dva tisíce tablet. S užíváním začal v jednadvaceti letech, protože coby fanouškovi klubové scény mu droga umožňovala tančit až do rána.

První dva roky bral jen pět tablet za víkend, ale potom najel na každodenní režim tří až čtyř pilulek. Poslední čtyři roky jich pak do sebe ládoval průměrně 25 denně. Když se rozhodl přestat, protože na několika tanečních party zkolaboval, neobešlo se to bez problémů.

Ostatně jak sdělil psychiatr Christos Kouimtsidis, za nímž Pan A přišel kvůli problémům s pamětí, bylo v jeho těle tolik extáze, že byl pod vlivem ještě pár dalších měsíců.

Rakouský pár si objednal oblečení, pošta mu k tomu doručila drogy za 13 milionů

Koktejl

V případě Pana A nešlo pouze o extázi. Jeho drogová historie byla velmi pestrá, protože měl mimo jiné své zkušenosti i s metamfetaminy, LSD, kokainem i heroinem. Když však vyhledal pomoc doktora Kouimtsidise, kouřil už jen marihuanu.

Po vysazení tak obrovských dávek se samozřejmě objevilo mnoho potíží, jako byly deprese, panická ataka, silná úzkost, halucinace, paranoia a svalová ztuhlost. Dokonce se u něj rozvinulo i tunelové vidění, které je podle lékařů v podobných „odvykacích“ případech naprosto unikátní. Když postupně utlumil i užívání marihuany, halucinace a paranoia zmizely a záchvaty panické ataky byly mírnější, některé symptomy se ale projevovaly i nadále.

Dealeři posílali drogy poštou. Balíčky prozradil zápach marihuany

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám