Hlavní obsah

Ředitel polského gymnázia propadl hazardu, připravil studenty o 2,7 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnes už bývalý nejmenovaný ředitel gymnázia v sedmnáctitisícovém polském městě Busko – Zdrój namísto nástupu na letní dovolenou skončil před soudem a hrozí mu až dvacetileté vězení. Z rodičovského fondu totiž ukradl více než půl milionu zlotých (zhruba 2,7 milionu korun), které prohrál v hazardních hrách.

Foto: Profimedia.cz

Busko – Zdrój (ilustrační foto)

Článek

Padesátník, který seděl v ředitelském křesle prestižního gymnázia ve Svatokřížském vojvodství deset let, se dopustil ještě dalších podvodů, když pod různými záminkami vymámil od jednotlivců i institucí více než 20 tisíc zlotých (přes 100 tisíc korun).

„Za spáchané činy mu hrozí až dvacet let vězení,“ informoval server TVN24.pl mluvčí prokuratury v Kielcích Daniel Prokopowicz.

Obviněného policie zadržela už v září loňského roku, kdy vyšlo najevo, že rodičovský fond gymnázia je téměř na nule. A právě ředitel měl jako jediný k fondu přístup. „Během vyšetřování se přiznal, že peníze potřeboval na sázení, kterému zcela propadl,“ uvedl mluvčí prokuratury.

„Tato škola patřila k nejlepším v našem vojvodství. Teď máme nepředstavitelnou ostudu,“ postěžoval si pro server infoobusko.pl tajemník městského zastupitelstva Jerzy Służalski.

Američan 30 let tajil matčinu smrt a pobíral její důchod a výsluhy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám