Hlavní obsah

Rangeři v Mexiku nastražili pasti, aby chytili medvěda z virálního videa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba před týdnem oběhlo internet video zachycující medvěda baribala, jak z bezprostřední blízkosti očichává turistku. Rangeři z národního parku v Mexiku, kde k události došlo, teď na zvíře nastražili pasti, aby ho chytili a přemístili. Takové chování podle nich medvědovi není vůbec vlastní, píše server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Turistka, kterou medvěd očichával, unikla bez jakékoli újmy, mnohé však zarazila její snaha pořídit si se zvířetem selfie. Nad tím se pozastavili i rangeři. Správci rezervace Parque Chipinque se rozhodli nastražit na šelmu pasti, aby ji mohli přemístit jinam.

Žena se při setkání s medvědem v přírodě zachovala předpisově. Tedy skoro

Koktejl

„Takové chování, kdy se baribal přiblíží na dosah člověku, je abnormální a mohou za něj lidé. Návštěvníci by se jakékoli podobné interakce, kterou lze vidět na videu, měli vyvarovat,“ uvedla správa parku.

„Pokud zaregistrují přítomnost medvěda, měli by se vzdálit a nechodit do jeho blízkosti, ale jak vidíme, lidé si dokonce chtějí pořídit selfie,“ doplnila s tím, že proti lidem, kteří vystaví sebe nebo divokou zvěř riziku, podnikne preventivní kroky.

Je pravděpodobné, že medvěd po odchycení poputuje do zoologické zahrady nebo do jiné obdobné instituce.

Reklama

Výběr článků

Načítám