Hlavní obsah

Rakušan skočil bungee jump na skútru ze 131metrové přehrady

Novinky, zkr

Rakouský odvážlivec Günter Schachermayr si minulou sobotu připsal na své konto další unikátní kousek. Na svém skútru skočil bungee jump z přehradní stěny vysoké 131 metrů. Věří, že se jeho skok dostane do Guinnessovy knihy rekordů, informovala agentura AP, která rovněž přinesla videozáznam z celé akce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kaskadér skočil na svém skútru ze 131 metrů vysoké přehradyVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Kaskadér se vrhnul z betonové stěny přehrady Schlegeis na svém skútru Vespa, kterému jeho doprovodný tým posílil kostru, na speciálně vyrobených lanech z vláken. Cílem je, aby se stal prvním člověkem, který skočil bungee jump na vozidle.

Přesto, že mezi adrenalinovými nadšenci není 42letý Schachermayr žádným nováčkem, na záběrech je vidět, že ani pro něj to nebylo jednoduché. V jednom z rozhovorů dokonce přiznal, že při prvním pokusu na chvilku omdlel.

„V minulosti jsem podnikl řadu kousků na své Vespě, ale být takto blízko takové mocné betonové zdi působilo opravdu brutálně a děsivě,“ popsal své pocity. Vše nakonec dobře dopadlo a nadšenec nyní doufá v zápis do knihy rekordů.

Během své kaskadérské kariéry už vytvořil Schlegels světový rekord v kitesurfingu na Vespě nebo vydržel na upraveném skútru jet 20 minut pod vodou.

Reklama

Výběr článků

Načítám