Hlavní obsah

Rakouský policista měl vyměřovat falešné pokuty. V místě, kam jezdí i čeští turisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouská policie zřejmě odhalila černou ovci ve vlastních řadách. Jeden z jejích příslušníků v Horních Rakousích, spolkové zemi sousedící s Jihočeským krajem, měl čtyři roky vyměřovat řidičům falešné pokuty a peníze kasírovat do vlastní kapsy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Österreich šlo například o údajné překročení povolené rychlosti. Delikty se měly odehrávat v okrese Vöcklabruck vzdáleném jen pár kilometrů od jezer Altersee a Traunsee, která jsou oblíbeným cílem nejen Rakušanů, ale i turistů z Česka a Německa.

Domnělý „fantom“ rakouské policie řádil od roku 2019 až do letošního října, kdy se pověstné ucho džbánu utrhlo. Na kolik si obviněný celkem přišel, kriminalisté s ohledem na pokračující vyšetřování nesdělili. Jednotlivé pokuty se ale měly pohybovat mezi 20 a 100 eury (486 až 2430 Kč).

Vyšetřovatelé hledají další oběti

Vyšetřovatelé upřesnili, že policista pokuty uděloval s pomocí formulářů, které si sám vyrobil a jejichž sériové číslo bylo 137580.

Případ převzal Spolkový úřad pro potírání korupce, který nyní hledá další možné oběti podezřelého policisty. Pětačtyřicetiletý muž je mimo službu a kromě disciplinárního postihu mu hrozí i soudní proces.

Řidič v USA výrazně překročil rychlost. Zaplatíte 35 milionů, napsali mu

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám