Hlavní obsah

Rakousko bleskově deportovalo do Turecka ženicha zatčeného při obřadu. Odletěl ve svatebním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouské úřady deportovaly do Turecka ženicha, kterého policie s přispěním oddávající úřednice zatkla při obřadu těsně předtím, než stačil říci své vyvolené ano. Odletěl ve svatebním, protože na letiště putoval rovnou z cely. Příběh, který v alpské republice vyvolal nevídanou pozornost, přesto ještě může skončit pro snoubenecký pár happyendem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spád událostí byl velmi rychlý. Příslušníci cizinecké policie si pro 26letého Turka kurdského původu přišli na radnici v dolnorakouském Vösendorfu v sobotu. Už v úterý večer pod dohledem imigračních úřadníků nasedal do letadla směr Istanbul.

Právní zástupce ženicha Gregor Klammer si podle listu Kronen Zeitung postěžoval, že se jeho klient nemohl ani převléci. Přestože mu rodina přinesla čisté oblečení, policisté mu je prý nepředali.

Nevěstě, čtyřicetileté Němce žijící ve Vídni, se zatčením snoubence zhroutil svět. „Chladnokrevně jej odsunuli. Je to strašné,“ řekla serveru OE24.at krátce poté, co muž musel opustit Rakousko.

Ujistila, že mělo jít o sňatek z lásky. Faktem nicméně je, že její vyvolený deset dní před svatbou dostal zamítavé stanovisko ke své žádosti o azyl. To byl také důvod zatčení a deportace. Sňatkem by se mladíkův pobyt v Rakousku zlegalizoval.

Svatba v Turecku?

Vedení cizinecké policie uvedlo, že svatba byla jedinou možností, jak Turka zadržet. Předtím údajně učinila 13 neúspěšných pokusů, protože muž nebyl k zastižení, respektive zmizel. Proto prý muselo následovat srdceryvné drama na radnici, kdy oddávající náhle opustila síň s tím, že něco zapomněla, načež se vrátila s 13 policisty, kteří si mladého muže odvedli.

Vše ale může mít z pohledu snoubeneckého páru ještě šťastný konec. „Pokud mi nezbude nic jiného, pak za ním odletím,“ ujistila snoubenka.

Ženichův advokát doplnil, že pár se může vzít i v Turecku. Pak by se mohli oba vrátit do Rakouska v rámci slučování rodin. „Nejpozději v létě by mohli být zpátky,“ dodal Klammer.

Předpokladem ovšem je, že ženich nebude mít ve své vlasti problémy kvůli tomu, že dosud neabsolvoval povinnou vojenskou službu.

Oddávající v Rakousku řekla, že si pro něco musí dojít. Vrátila se s policisty, kteří zatkli ženicha

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám