Hlavní obsah

Antiselfie bariéra v malebném Hallstattu vydržela jen chvíli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velmi krátké trvání měl pokus světoznámé malebné obce Hallstatt v Horních Rakousích se vztyčením dřevěné bariéry na břehu přilehlého jezera, která měla turisty odrazovat od pořizování snímků a zejména selfie.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Město Hallstatt

Článek

Radnice městečka se zhruba 800 obyvateli instalovala plot koncem minulého týdne na místě, kam se lovci fotografií vydávali nejčastěji, aby do záběru dostali současně jezero, okolní alpské kopce a uprostřed Hallstatt s ikonickou štíhlou věží luteránského kostela. Už v úterý dopoledne ale bariéra zmizela.

„Dobře míněno neznamená automaticky dobře uděláno,“ vysvětlil deníku Kronen Zeitung Alexander Scheutz, starosta obce, kterou každoročně navštíví více než milion turistů, nejvíce z asijských zemí. Ti mnohé obyvatele obce ruší, místní si stěžují na přílišný hluk a dopravní ruch.

Foto: Profimedia.cz

„Antiselfie“ bariéra v Hallstattu.

„Řešíme tento problém už mnoho let. Ani naši obyvatelé se ale nemohou shodnout, co by se s tím mělo dělat,“ dodal Scheutz s tím, že dřevěný plot byl nezdařeným pokusem.

Současně naznačil jiné řešení. V úvahu podle něj přichází instalace velkoplošného plakátu s nápisem „My tady bydlíme“, aby prý návštěvníci věděli, že se nacházejí v obydlené oblasti.

„Samozřejmě to bude i v anglickém jazyce,“ řekl starosta obce, která je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a je natolik populární, že v Číně byla postavena její kopie.

KVÍZ: Jak dobře znáte Rakousko?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám