Hlavní obsah

KVÍZ: Jak dobře znáte Rakousko?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hory, jezera, sytá kuchyně, bohatá kultura a tradice. Lákadel je v Rakousku mnoho, čehož Češi rádi a hojně využívají. Znáte naše jižní sousedy ale opravdu dobře? Otestujte si své znalosti v kvízu, o výsledky se pak můžete podělit s dalšími čtenáři v diskuzi.

Foto: Profimedia.cz

Jak jsou na tom vaše znalosti o Rakousku?

Článek
1. Začneme zlehka – kolik spolkových zemí, včetně Vídně, Rakousko má?
2. Společnost Economist Intelligence Unit každoročně zveřejňuje žebříček nejlepších měst pro život na světě. Které rakouské město už více než desetkrát stanulo na první příčce?
3. Vyberte z následujících jezer to největší, které leží výhradně na území Rakouska.
4. Innsbrucku se přezdívá hlavní město Alp. Místními zajímavostmi jsou ale kromě hor také skokanský můstek či lanová dráha na vrch Nordkette. Který známý architekt či architektka je jejich autorem či autorkou?
5. Který rakouský skiareál je v provozu celoročně?
6. Že je Salcburk rodištěm skladatele Wolfganga Amadea Mozarta, ví asi každý. Věděli byste, v které obci se narodila jeho matka Anna Maria Mozartová, rozená Pertlová?
7. Pojďme na chvíli k rakouské gastronomii, která rozhodně nepatří k těm nejlehčím na světě. Jak se jmenuje obří pařený knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a sypaný mákem?
8. Nechvalně známá Čachtická paní je spojená hlavně se slovenskými Čachticemi. Řadu let ale pobývala také na jednom rakouském hradě. Věděli byste jeho jméno?
9. Ve Vídni se nachází nejstarší zoologická zahrada světa. Od kterého roku funguje?
10. V Rakousku najdete i některá bizarnější místa. Poznáte, co je na fotce?
Foto: Profimedia.cz

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Otestujte své znalosti světových vlajek

Cestování

KVÍZ: Jak dobře znáte ostrov věčného jara?

Cestování

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám