Hlavní obsah

Radní přišel o stovky tisíc, omylem putovaly na konto údržbáře

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maidstone

Paul Carter je poměrně běžné anglické jméno, přesto na něj teď nepochybně jeden britský údržbář nedá dopustit. Kvůli chybě mzdových úředníků totiž na jeho kontě postupně přistálo 21 398 liber (682 000 korun), které byly určeny jeho jmenovci a zároveň radnímu hrabství Kent. Neprávem obohacený muž však nečekal, až po něm budou chtít peníze zpět, a utekl do zahraničí.

Foto: Profimedia.cz

Radní přišel o peníze za sedm měsíců, kvůli chybě úředníka omylem chodily údržbáři se stejným jménem. Ilustrační foto

Článek

Peníze měly končit na osobním účtu zastupitele hrabství Kent Paula Cartera. Celých sedm měsíců ovšem putovaly na cizí konto, aniž by si toho někdo všiml.

„Má jednatelka i pracovníci mé vlastní kanceláře mi sdělili, že bych měl omezit výdaje, abych nepřekročil limit. Očividně nebylo něco v pořádku, požádal jsem tedy jednatelku, aby zkontrolovala, zda mi na můj osobní účet dorazily peníze za mou vedoucí pozici. Ukázalo se, že nedorazily,“ vysvětlil radní Carter.

Údržbář zmizel

Vyšlo najevo, že jeden z pracovníků okresního úřadu, který aktualizoval údaje na bankovním kontě, omylem zadal informace spojené s jiným Paulem Carterem, zaměstnancem veřejných služeb na skladišti v Aylesfordu.

„Byl to omyl mzdových úředníků v rámci okresní rady Kentu. Mé peníze tak omylem putovaly na účet jiného Paula Cartera. Dodrželi jsme tedy běžný postup a informovali vymahače pohledávek. Zmíněný Carter však naneštěstí odjel ze země a nepodařilo se nám ho dohledat. Budeme se stále snažit o navrácení peněz v plné výši, pokud to bude možné,“ dodal pro deník Daily Telegraph ochuzený Carter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám