Hlavní obsah

Radní podal rezignaci ve fiktivním jazyce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan David Waddell se rozloučil se svou kariérou radního ve městě Indian Trail opravdu stylově. Rezignační dopis totiž napsal v klingonštině, což je jazyk vymyšlený pro potřeby televizní série Star Trek. Zatímco Waddell to považuje za dobrý vtip, jeho nadřízený to označil za neprofesionální.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Star Treku namaskovaní jako klingoni.

Článek

Waddell doručil rezignaci starostovi Michaelu Alvarezovi na Silvestra. Odůvodnil ji nespokojeností se současným vedením města a nemožností s tím něco udělat, protože jako konzervativec byl v menšině mezi liberály. K originálnímu dopisu ještě pro jistotu přiložil anglický překlad pro případ, že by starosta nebyl v klingonštině tak zběhlý.

Radní, který je v běžném životě instalatérem a evidentně také velkým fanouškem Star Treku, chtěl svým činem především pobavit. Všichni pro jeho kousek ale pochopení neměli.

BEZ KOMENTÁŘE: Klingonština byla vytvořena pro účely seriálu Star Trek

„Je to ostuda pro Indian Trail, je to ostuda pro Severní Karolínu,“ řekl listu Charlotte Observer starosta Alvarez. Netradiční rezignaci považuje za neprofesionální a dětinskou.

Waddell si z toho ale těžkou hlavu nedělá. Chce dál chodit na zasedání zastupitelstva a především plánuje kandidaturu do Senátu.

Reklama

Související témata:

Související články

Zaměstnanec dal šéfovi výpověď dortem

Když dát výpověď, tak stylově. Než v afektu házet výpověď nadřízenému na stůl, můžete odejít ze svého zaměstnání s grácií, jakou předvedl 31letý Brit Chris...

Naštvaná zaměstnankyně dala výpověď tancem

Vskutku originálně přistoupila k podání výpovědi americká novinářka Marina Schifrinová. Svůj záměr skončit nešla oznámit šéfovi do kanceláře, místo toho přišla...

Výběr článků

Načítám