Hlavní obsah

Puma si přišla pro mládě alpaky, statečná matka ale šelmu zahnala

Mládě lamy alpaky jménem Lucky (Štěstí) nenosí své jméno nadarmo. Když na něj na farmě v americkém Washingtonu před nedávnem zaútočila puma, podařilo se mu přežít. Nutno říct, že k tomu výrazně přispěla jeho statečná matka, která kočkovitou šelmu zahnala, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Dramatický incident, který se odehrál 16. září zhruba o půl jedenácté večer, zachytila bezpečnostní kamera. Na záběrech je vidět, jak na farmu vnikla puma, která mezi alpakami vyvolala chaos.

Šelma následně popadla týden starého Luckyho za krk a dala se společně s ním na útěk. Jeho matka však nezazmatkovala a běžela své mládě zachránit. Pumu se jí nakonec podařilo zahnat.

Majitelé farmy Angela a Alan Rogersovi stále nemůžou uvěřit, že se mláděti vážícímu pouhých sedm kilogramů, podařilo přežít.

„Museli jsme mu ránu na krku zašít. Momentálně mu dáváme antibiotika a léky na bolest. Má problémy dostat se pod mámu, a tak ho krmíme z láhví,“ svěřili se majitelé farmy.

Na pokrytí léčby se snaží využít crowdfundingového serveru GoFundMe. „Prostředky budou použity k pokrytí všech účtů za veterináře a to, co zbyde, použijeme k lepšímu oplocení pozemku,“ vysvětlili.

„Lucky je už od narození to nejroztomilejší a nejpřátelštější mládě. Modlíme se, aby se plně zotavilo a žilo spokojený život. Je to bojovník a jeho matka pěkně neústupná malá alpaka,“ uzavřeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám