Hlavní obsah

První narozené dítě ze zakoupeného sperma na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na internetu je možné koupit cokoli. Internetová stránka ManNonIncluded.com prodala sperma, ze kterého bylo počato první dítě takovým to způsobem. "Fantastická novina, že se díky naší revoluční službě narodilo prvé dítě, pro nás znamená velké štěstí," prohlásil zakladatel stránky John Gonzalez.

Foto: Aleš Krecl

Libor Uher sázel stromky v Beskydech

Článek

V Británii se narodilo první dítě počaté díky spermatu nakoupenému po internetu. Oznámila to internetová stránka ManNonIncluded.com, podle které jde o vůbec první dítě zrozené touto cestou.

Další v pořadí jsou dvě ženy

"Je to skvělé, že se díky naší revoluční službě narodilo vůbec prvé dítě, pro nás znamená velké štěstí," prohlásil zakladatel a provozovatel stránky John Gonzalez. Zdůraznil, že matka i dítě jsou v pořádku. Rodiče novorozence zůstávají v anonymitě. Majitel společnosti Gonzalez pouze prozradil, že žijí na jihovýchodě Anglie.

Dodal, že brzy se má narodit další dítě ze spermatu nakoupeného prostřednictvím jeho webové služby. Šťastným párem jsou v tomto případě dvě ženy, které by si chtěly pořídit dítě. V nejbližších týdnech má díky službě MNI porodit děti dalších 19 žen.

Nesouhlas HFEA

Předsedkyně britského Úřadu pro oplodňování a embryologii (HFEA) Suzi Leatherová opět varovala veřejnost před obdobnými službami, jaké nabízí přes internet Gonzalezova MNI. "Rozhodně se snažíme radit ženám, aby se ujistilya přesvědčily, že sperma prošlo všemi příslušnými ověřovacími procesy," nabádala Leatherová.

HFEA neuznává internetové stránky, jako je MNI, a tedy ani nezaručuje kvalitu jejich služeb. Znepokojení nad Gonzalezovými praktikami dala najevo i organizace Pro-Life, podle které MNI "ignoruje citové potřeby dětí a jejich právo na to, aby znaly svého biologického otce".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám