Hlavní obsah

Prsten za 18 milionů ztracený v luxusním pařížském hotelu Ritz se našel v sáčku od vysavače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diamantový prsten v hodnotě 750 tisíc eur (18,3 milionu Kč) se v pátek minulého týdne ztratil jedné klientce z pokoje ve světoznámém hotelu Ritz na pařížském náměstí Vendôme. Zdrcená žena z Malajsie nahlásila událost policii, zatímco renomovaný hotel se děsil újmy na dobré pověsti, protože jeden ze zaměstnanců se dostal do podezření z krádeže.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Ritz na pařížském náměstí Vendôme

Článek

To se podle listu Le Parisien nakonec nepotvrdilo, protože drahocenný šperk o hmotnosti 6,51 karátu se našel v sáčku od vysavače. Trvalo však dva dny, než jej zaměstnanci hotelu objevili.

Klientka si původně prsten odložila na stůl při snídani, kterou si nechala donést na pokoj. Poté odešla, aby si prohlédla výlohy luxusních prodejen v okolí. Když se před polednem vrátila na pokoj, zjistila, že prsten zmizel.

Hotel se úvahám o krádeži vehementně bránil s tím, že si své pracovníky velmi pečlivě vybírá a prověřuje.

„V těchto luxusních zařízeních je čestnost zaměstnanců velmi citlivým tématem,“ potvrdil jeden učitel hotelové školy, podle nějž jsou luxusní řetězce velmi náročné, pokud jde o poctivost – jejich klienty bývají totiž zpravidla velmi bohatí lidé.

„Nechávají na pokojích věci, které mohou mít hodnotu velkého jmění,“ dodal.

Ráj prominentů i filmařů

Hotel i klientka si pořádně oddechli, když se prsten našel. „Díky pečlivým prohlídkám pracovníků ostrahy hotelu Ritz Paris se podařilo prsten najít v sáčku vysavače. Naši klientku zpráva potěšila,“ uvedl hotel v prohlášení.

Pařížský Ritz patří k nejznámějším hotelům na světě, vyhledávají jej prominenti z celého světa a také filmaři. Těsně před tragickou autonehodou 31. srpna 1997 v něm bydlela například britská princezna Diana. V roce 1966 se v hotelu natáčela známá kriminální komedie Jak ukrást Venuši s Audrey Hepburnovou a Peterem O'Toolem v hlavních rolích.

Metaři prohrabali 20 tun odpadků, aby našli vyhozený snubní prsten

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám