Hlavní obsah

Přišel o práci, protože trávil moc času na toaletě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž z města Tchien-ťin na východě Číny přišel o zaměstnání, protože velkou část pracovní doby trávil na toaletě. Oprávněnost výpovědi nedávno po několika letech potvrdil soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zaměstnanec nejmenované společnosti, kterého čínská média uvádějí pouze jako Wanga, trpěl vleklými zdravotními potížemi. V roce 2014 podstoupil operaci, která však jeho anorektální potíže nevyřešila, a tak musel každý den trávit několik hodin na toaletě.

To se však nelíbilo jeho zaměstnavateli, a tak Wanga v roce 2015 propustil. Ten se s tím však nehodlal smířit a dal celou záležitost k soudu. Argumentoval tím, že jeho zdravotní stav mu nedovolil činit jinak.

Anorektální dysfunkce

Porucha koordinace svěrače, svaloviny konečníku, která umožňuje vyprazdňování, nebo naopak zadržení stolice.

Jeho bývalý zaměstnavatel však k soudu přišel rovněž připraven. Podle serveru The Philippine Star, jenž se odvolává na list Laodong Daily, předložila firma interní záznamy, podle nichž Wang někdy pobýval mimo své řádné pracovní místo až šest hodin denně. Mezi 7. a 15. zářím 2015 pak zaměstnavatel napočítal, že se Wang na toaletu odebral více než dvacetkrát.

Spor se táhl déle než sedm let a dostal se až k nejvyššímu soudu. Ten na konci května s definitivní platností rozhodl, že výpověď byla oprávněná. Wangovy cesty na toaletu totiž podle rozsudku neodpovídaly rámci „rozumných a normálních fyziologických potřeb“.

Na toaletě v hospodě ležely dokumenty k britské jaderné ponorce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám