Hlavní obsah

„Připraveno s láskou“. Zákaznice v Ženevě našly v baleném salátu mrtvou myš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Nechutný a poněkud i hororový nález učinily dvě dívky, když si v jednom ženevském supermarketu koupily porci baleného salátu. Po otevření plastové krabičky a několika soustech objevily mezi rajčaty, bazalkou a dalšími zeleninovými plátky mrtvou myš.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Překvapení teenagerek bylo o to větší, že víčko balení bylo opatřeno etiketou s nápisem „Připraveno z čerstvých ingrediencí a s láskou“. „Nejprve jsme nechápaly, co to je. Byl to šok,“ řekla jedna ze zdrcených zákaznic serveru 20minutes.ch.

„Týden jsem pak měla problém s jídlem. Když matka doma vařila, dívala jsem se jí přes rameno, přestože jsem věděla, že žádné riziko nehrozí. Musela jsem ale všechno prověřit,“ dodala druhá.

Dívky salát v prodejně reklamovaly, přičemž její pracovníci zpočátku nebyli schopni vysvětlit, jak se hlodavec do balení dostal. Manažer prodejny se ale omluvil a navrhl zákaznicím prohlídku provozu, kde se saláty připravují.

„Zcela výjimečný případ“

„To mně nezajímá. Je šokující, že se něco takového může stát,“ uvedl otec jedné z dívek a netajil se obavami o zdraví své dcery. Obě teenagerky se raději nechaly vyšetřit v nemocnici, musely ale dva týdny čekat na výsledky testů. Obavy z nákazy se naštěstí nepotvrdily.

Obchodní řetězec vyjádřil nad nechutným incidentem politování a s omluvou poskytl rodinám obou zákaznic poukázky na nákup zboží v hodnotě tisíc švýcarských franků (26 tisíc Kč). „Vše jsme prověřili. Získané poznatky ukazují, že kontrola kvality u dodavatele funguje a že šlo o nešťastný a zcela výjimečný případ,“ uvedl řetězec v prohlášení.

Dívkám ještě znova nabídl prohlídku příslušné výrobní linky, to ale dívky s díky odmítly.

Salát jako hlavní jídlo

Recepty

Reklama

Výběr článků

Načítám