Hlavní obsah

Příprava pizzy ve vesmíru: musíte dávat pozor, aby neuletěla

Novinky, tcs

S Italem na palubě k tomu dříve či později muselo dojít. Posádka Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) si uspořádala pizza párty. Vedoucí stanice vyslyšel přání italského astronauta Paola Nespoliho a již v listopadu nechal s dalšími zásobami poslat i přísady nutné pro přípravu italského národního jídla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se, jak si astronauti ve vesmíru připravují pizzuVideo: Reuters

 
Článek

„Stačí si před šéfem postesknout, že vám chybí pizza,“ pochlubil se italský astronaut Paolo Nespoli na Twitteru, když sdílel video, na kterém posádka vesmírné stanice připravuje italskou pochoutku. Narážel tak na Kirka Shiremana, který už v listopadu nechal potřebné potraviny na stanici poslat.

Všech šest členů posádky si minulou sobotu připravilo pizzu z klasických ingrediencí, nechyběl rajský protlak, salám, sýr (uzená gouda), papričky či olivy nebo ančovičky. Během přípravy si astronauti museli každou chvíli poletující pizzy přitahovat, aby jim neuletěly.

Muži pak následně neodolali a s ohřátým jídlem si ještě chvíli pohráli. Stav beztíže totiž z pizz udělal „létající talíře jedlého druhu“, jak je nazval astronaut Randy Bresnik. Výsledný pokrm rozhodně nevypadal tak, jak jsme na něj zvyklí tady na Zemi, pro šedesátiletého Itala však byl určitě vítaným zpestřením před cestou domů.

Pravou italskou pizzu bude moci opět ochutnat už za několik málo dní. V pátek 14. prosince by se totiž měl ještě s dalšími dvěma kolegy vrátit zpět na Zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám