Hlavní obsah

Princ Harry se omluvil za nacistickou uniformu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ Harry se ve Velké Británii postaral o další skandál. Na maškarní bál se totiž dostavil v převleku za nacistu. List The Sun na titulní straně čtvrtečního vydání přinesl jeho fotografii, na níž nelze kromě věrohodné uniformy, do níž se princ navlékl, přehlédnout hákový kříž na levém rukávě. Ještě ve středu večer se princ za svůj čin omluvil.

Foto: Jarmila Schnaubeltová

Pečená husí stehna se již tradičně podávají na Svatomartinských hodech v Bohušově.

Článek

Mladší syn zesnulé princezny Diany a prince Charlese se za svůj exces omluvil prostřednictvím tiskového prohlášení, které zveřejnil ještě ve středu pozdě večer tiskový mluvčí královského paláce. "Je mi líto, pokud jsem někoho urazil. Špatně jsem si vybral kostým a moc se za to omlouvám," uvedl Harry ve zprávě.

Reakce na Harryův výstřelek jsou velmi negativní. Jeff Barak, zástupce šéfredaktora listu Jewish Chronicle, prohlásil, že ho fotografie s princem v nacistické uniformě "šokovala a znechutila". Podle něj se oslavy v nacistickém "prostě nedělají" a nejsou k smíchu.

Nedostatek disciplíny

Rada zástupců židů ve Velké Británii princovu omluvu přijala. "Incident byl nevhodný, zvláště v době, kdy se připravujeme na uctění památky obětem Holocaustu," řekl jeden z nich.

Podle fotografa listu Sun, Arthura Edwardse, který má na starosti královskou rodinu, udělal Harry "obrovskou chybu" a je "stupidní". 

Bývalý mluvčí královny Elizabeth II., Dickie Arbiter, uvedl, že toto "uklouznutí je výsledkem nedostatku disciplíny a kontroly". "Jeho otec je humanista a odvádí skvělou práci, ale nemyslím si, že svým dětem dává dobrou disciplínu, obzvláště princi Harrymu," prohlásil. "Tento mladý muž měl vystoupit a být viděn, jak se omlouvá," domnívá se dále Arbiter.

Podle dalších pozorovatelů princovo chování zaráží, zejména když se mu dostává "královské výchovy".

Princ Harry měl nacistickou uniformu obléci na slavnost, kterou začátkem ledna pořádal jeden z jeho přátel.

Člen královské rodiny v poslední době na sebe v poslední době upoutává pozornost stále častěji. Loni v říjnu se dostal do potyčky s fotografy [celá zpráva] a také podváděl při školních testech [celá zpráva]. Kromě toho prý dříve kouřil marihuanu a holdoval alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry natočil dokument o AIDS

Britský princ Harry se objeví jako průvodce dokumentárním filmem o africkém království Lesothu, které sužuje nemoc AIDS. Snaží se tak na toto nebezpečné...

Výběr článků

Načítám