Hlavní obsah

Při vysvětlování volebních podvodů se Giuliani potil, až mu z vlasů tekla barva

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Po téměř už legendární tiskové konferenci konané v polovině listopadu na parkovišti mezi erotickým knihkupectvím a krematoriem se ani další tisková konference Trumpova „elitního právnického týmu“, vyslaného do Pensylvánie rozporovat výsledky voleb, neobešla bez pozdvihnutých obočí přihlížejících. Tentokrát to způsobila barva na vlasy, která Rudymu Giulianimu začala stékat po spáncích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Giuliani se při vysvětlování, že má svědectví o podvodech při volbách, potil tak, že mu stékala barva na vlasyVideo: Reuters

 
Článek

Konference, která se tentokrát odehrávala v nacpané konferenční místnosti Republikánského národního výboru ve Washingtonu, se uskutečnila ve čtvrtek po poledni místního času krátce poté, co Trumpův právní tým stáhl žalobu zpochybňující výsledek voleb v Michiganu.

Foto: Profimedia.cz

BEZ KOMENTÁŘE: Giuliani se při vysvětlování, že má svědectví o podvodech při volbách, potil tak, že mu stékala barva na vlasy

Během dlouhého monologu Rudy Giuliani, bývalý starosta New Yorku a Trumpův právní poradce, uvedl, že existuje jasný vzorec, který dokládá, že volby byly zmanipulované. Během více než čtyřicetiminutového vystoupení Giuliani zmínil konspirační teorie o spolčení Venezuely, Kuby a Číny s Clintonovou nadací, Georgem Sorosem, připomněl svědectví o podvodech na internetu a nezapomněl rovněž ani na fake news vytvářená médii a volebním týmem Joea Bidena.

„Je tu Rudy Giuliani?” Filadelfský sex shop se stal atrakcí města

Amerika

Přítomným v místnosti ani divákům nemohly uniknout proužky potu, které se šestasedmdesátiletému Giulianimu v přecpané místnosti začaly tvořit na skráních. Zdůraznila je totiž barva na vlasy, která právníkovi začala pouštět. Vtípky na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat.

Některým Giuliani připomněl barona Harkonnena z legendárního Lynchova zpracování Duny,  některým zase záporáka Zorga z filmu Pátý element.

Další členka Trumpova týmu, právnička Jenna Ellisová, uvedla, že Giuliani spolu s dalším jeho kolegou „vypustili Krakena“. „Vaše otázka, ve které se ptáte po důkazech, je od základu chybná,“ odpověděla následně na dotaz, o které konkrétní důkazy jde.

Přepočet hlasů v Georgii potvrdil tamní vítězství Bidena ve volbách

Volby USA

„Vím, že falešně uvádíte, že nemáme důkazy,“ uvedl Giuliani na adresu médií. „Máme jich víc než stovku, jen je nemůžeme ukázat,“ dodal na vysvětlenou s tím, že dotyční jedinci by pak byli šikanováni.

V zamítnutí žalob, které mají svědky uvádět, však soudci uvádějí, že i když jsou obvinění vážná, jsou pouze obecná a neuvádí se v nich, kdy k nim došlo, kde k nim došlo, jak často k podvodům docházelo či kteří zaměstnanci se jich měli dopouštět.

Reklama

Výběr článků

Načítám