Hlavní obsah

Při úklidu ve firmě dojedla nakousnutý sendvič, přišla kvůli tomu o místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekvádorka Gabriela Rodriguezová se pustila do boje s velkou britskou právnickou firmou, v níž do konce minulého roku uklízela. Dostala totiž výpověď za to, že dojedla nakousnutý sendvič, který by se jinak vyhodil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Svobodná matka Gabriela Rodriguezová přišla do Velké Británie z Ekvádoru a zhruba dva roky pracovala v úklidové firmě Total Clean. Ta své služby dodává mimo jiné právní firmě Devonshires, v jejíchž kancelářích Gabriela uklízela.

Když však po jedné schůzce snědla nakousnutý sendvič, který zůstal na stole a vyhodil by se, právníky to velmi popudilo. Stěžovali si proto jejímu zaměstnavateli a ten ji bez váhání propustil. Jako důvod ukončení pracovního poměru jí bylo sděleno, že si „vzala majetek klienta bez oprávnění nebo rozumného důvodu“.

Server Daily Mail k tomu doplnil i pár čísel. Gabriela Rodriguezová uklízela za třináct liber na hodinu (přibližně 390 korun) , zatímco firma Devonshires údajně ročně vydělává kolem 46 milionů liber (1,38 miliardy korun). Co se týče samotného sendviče, v britském Tesku se prodává za 1,50 libry (45 korun).

Gabriela je přesvědčena, že dostala výpověď neoprávněně, a hodlá se spravedlnosti domoci u soudu. Pomáhat jí v tom bude organizace United Voices of the World, která se zabývá problematikou zaměstnávání migrantů.

„Není neobvyklé, že se s uklízečkami zachází jako se špínou, kterou uklízejí, ale vždy se proti tomu bráníme,“ uvedla organizace na sociálních sítích. Tam také uvedla, že dává případ k soudu, ale celý proces ještě nějakou dobu potrvá.

Naproti tomu ve firmě Devonshires zůstávají podle Daily Mailu v klidu a údajně instruovali také úklidovou firmu Total Clean, aby nepodnikala žádné kroky. Ta tedy zatím vydala pouze obecné prohlášení, v němž se píše, že důvěra a poctivost patří v této firmě k nejdůležitějším hodnotám a procesy jsou nastaveny tak, aby se dařilo „zachovat integritu zaměstnanců i služeb“. Cílem má být „vypořádat se se vším, co podkopává tvrdou práci a dobrou pověst úžasného týmu, který se chová skvěle“.

„Útok biologickými zbraněmi“. Berlínští policisté vyfasovali o silvestrovské noci plesnivé sendviče.

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám