Hlavní obsah

Prezident Gambie prý umí vyléčit AIDS do tří dnů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BANJUL

Diktátorský vůdce západoafrické Gambie proslul bizarními prohlášeními. Naposledy se nechal slyšet, že s přispěním své osobnosti a bylinné medicíny je schopen vyléčit AIDS do tří dnů. Jahja Džammí tvrdí, že osobně zbaví svou zemi epidemie této smrtelné nemoci.

Článek

Prezident nemá sice žádné lékařské vzdělání, ale prohlašuje se za znalce místní bylinné léčby, která se v jeho rukách změní v největší průlom světového lékařství.

"Nejsem žádný šaman. Ve skutečnosti žádného čaroděje - lékaře mít nemůžete. Buď jste čaroděj nebo lékař," prohlásil jednačtyřicetiletý Džammí.

Podrobnosti o svých schopnostech a principech přírodní léčby odmítl prozradit s tím, že se kúra skládá výhradně z afrických bylin. Dle jeho absurdního tvrzení se HIV pozitivní pacient stane po jeho léčbě do tří dnů negativním.

"Nemůžeme vám teď říci, jaké druhy rostlin budeme používat. Později se o tom dozví celý svět," dodal pro BBC gambijský ministr zdravotnictví Tamsir Mbow.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám