Hlavní obsah

Před 11 lety jí ukradli štěně, teď se s ním Britka konečně opět shledala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm let se Britka Liz Eldridgeová nevzdávala naděje, že by ještě někdy mohla najít Missie, fenku, kterou pořídila svému synovi. Pak přestala doufat. Letos se nečekaně její pes našel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Roční fenku border teriéra kdosi ukradl nyní jednapadesátileté Eldridgeové z její farmy v Harpendenu severně od Londýna. Osm let se Eldridgeová nevzdávala naděje, že psa rodina opět najde. „Pokaždé, když se někde našel malý hnědý pes podobný teriérovi, okamžitě jsem tam vyrazila,“ uvedla žena pro server deníku The Times.

Jenže jakékoliv hledání bylo marné. „Najezdila jsem stovky mil. Byla jsem v Yorkshire, Norfolku, jenom abych zjistila, že to není ona. Strávili jsme tak roky,“ dodala Eldridgeová.

Před třemi roky definitivně ztratila naději, že by se Missie mohla ještě někdy někde objevit. Jenže minulý týden byla zrovna uprostřed příprav osmnáctin svého syna, když jí zavolal známý s tím, že viděl plakát s nalezeným psem, který se nápadně podobá Missie.

Samozřejmě, že to mohl být jakýkoliv border teriér, pravděpodobnost, že by to byla Missie byla mála, jenže Eldridgeová, stejně jako před lety, všeho nechala a vyrazila na místo. Ukázalo se, že jde o Missie, která zřejmě utekla z nějaké množírny, kde byla roky držena.

„Byla naprosto vyhublá. Očividně byla držena v množírně, protože se ukázalo, že měla mnoho a mnoho štěňat,“ uvedla Eldridgeová, že šlo o hodně hořkosladké setkání.

„Zřejmě byla také stále uvázaná, protože se bojí být na vodítku. Když jsem ji vzala do auta, seděla vedle mne s hlavou skloněnou a ocasem staženým mezi nohama,“ popsala dál Eldridgeová.

Aspoň na stáří se však Missie vrátil život, který měla původně mít. Když poznala, že je v milující rodině, kde se jí dostává náležitá péče, začal se její fyzický i psychický stav zlepšovat. „Je ten nejsladší pes. Když si psa vezmete, je to závazek. Když si vezmete psa, mělo by to být na celý život,“ uzavřela Eldridgeová. V jejím případě to platí stoprocentně.

Ztracená kolie se sama přiběhla přihlásit na policejní stanici

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám