Hlavní obsah

Přátelé se nad fotografiemi hostitelů nudí

Novinky, Korzo/Plus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve chvíli, kdy už dojdou slova, se přátelská setkání obvykle zpestřují prohlížením rodinného alba. Ve skutečnosti se však hosté o fotografie dětí a narozeninových oslav vůbec nezajímají.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Podle průzkumu společnosti Adobe, vyvíjející software na zpracování fotografií, údajně není pro přátele nic nudnějšího, než prohlížení fotek z prázdnin.

Prohlížejí neradi, ukazují s oblibou

Více než sedmdesát procent účastníků průzkumu uvedlo, že nesnáší sezení nad snímky jiných lidí. Zároveň zhruba čtyřicet procent přiznalo, že i přesto svým přátelům fotografie rádo ukazuje.

Anketa pod článkem:
Baví vás prohlížet fotky známých?

Lidé se fotek nezbavují

Mezi amatérskými fotografy platí, že nejsou spokojeni v průměru s deseti fotkami ze čtyřiadvaceti. Připadají jim dokonce tak neuspokojivé, že by za ně nejraději nezaplatili.

Navzdory tomu je však jen málokterý amatér ochotný nepovedené fotky vyhodit. Téměř čtyři lidé z deseti si takové fotky sice ponechají, nikdy je ale nezařadí do fotoalba. To dost možná vysvětluje i fakt, že jednapadesát procent dotázaných označuje svou sbírku fotografií za neuspořádanou, zatímco pouhých čtyřicet procent lidí fotografie pravidelně zařazuje do alba.

Anketa

Baví vás prohlížet fotky známých?
Ano
38,1 %
Moc ne
33,9 %
Ne, vůbec mě to nebaví
28 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 257 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nuda na dovolené snižuje IQ

Z pobytu na dovolené člověk hloupne, tvrdí vědci. Siegfried Lehrl z Erlangenské univerzity v Německu prohlásil, že opalování a relaxace snižuje člověku...

Výběr článků

Načítám