Hlavní obsah

Pracovnice akvária natřela běluze čumák rtěnkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čínských sociálních sítích se v sobotu objevilo video, na němž zaměstnankyně akvária Sun Asia Ocean World ležícím ve městě Ta-lien v čínské provincii Liao-ning natírá běluze na čumák rtěnku. Uživatelé její čin odsoudili. Incidentem se začala zabývat i nezisková organizace PETA, která vyšetřuje, zda nešlo o týrání zvířete, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Pracovnice akvária natřela běluze čumák rtěnkou.

Článek

Akvárium se za nezodpovědný čin své dnes již bývalé zaměstnankyně omluvilo. Video podle jeho vyjádření pochází z loňského roku a žena, která na něm figuruje, prý v akváriu ukončila zaměstnanecký poměr minulý měsíc.

Na čínskou sociální síť ho v sobotu údajně umístila osoba, která v akváriu nepracuje. Ačkoliv byl původní příspěvek s označením „neuvěřitelně krásná“ později smazán, uživatelé sociálních sítí ho začali ve velkém sdílet a konání pracovnice akvária odsuzovat.

Incidentu si všimla i organizace PETA, která se věnuje boji za práva zvířat. Ta Daily Mailu prozradila, že v Sun Asia Ocean World měli v minulosti problémy s držením běluh a delfínů v mělkých akváriích a že nynější případ již začala vyšetřovat.

Anketa

Považujete čin pracovnice akvária za týrání zvířat?
Ano, rtěnka může kytovci ublížit.
50 %
Nevidím v tom žádný problém, rtěnka běluze sluší.
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2808 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám