Hlavní obsah

Potopený foťák se vrátil majiteli po dvou letech v moři i s fotkami

Novinky, vps

Kanaďan Paul Burgoyne je velký klikař. Před dvěma lety se s jeho člunem potopil i fotoaparát, na jehož paměťové kartě měl například nenahraditelné snímky z rodinných oslav. Považoval je tak za nenávratně ztracené, minulý týden se ale dozvěděl, že se mýlil. Foťák i s neporušenou kartou totiž našli biologové, kteří se potápěli poblíž místa ztroskotání, uvedl server CBC.

BEZ KOMENTÁŘE: Fotoaparát dva roky pohřbený ve vraku lodi se vrátil původnímu majiteli

 
Článek

Burgoyne se před dvěma lety vydal na člunu z Vancouveru do svého letního domu v Tahsisu. Během 500kilometrové cesty se ale dostal do problémů a jeho loď skončila na dně.

„Myslel jsem, že je člun nastavený na autopilota, ale očividně jsem udělal chybu,“ popsal Kanaďan ztroskotání. S jeho věcmi se potopil i fotoaparát, na který fotil a natáčel ještě hodinu před nehodou.

Na začátku května se v oblasti potápěli studenti z výzkumného centra mořského života v Bamfieldu a foťák našli v 12metrové hloubce. Jak uvedla profesorka Isabelle Cotéová, během dvou let si z něj udělalo svůj domov několik živočichů, kteří na foťáku žili.

BEZ KOMENTÁŘE: Video nalezené v potopeném fotoaparátu

Cotéová zjistila, že paměťová karta je stále funkční. Prošla ji a vybrala rodinnou fotku a zveřejnila ji na svém twitterovém účtu v naději, že najde původního majitele. Snímku si všiml člen pobřežní stráže, který Burgoyna zachránil po jeho ztroskotání, a Kanaďana na něm okamžitě poznal.

„Šokovalo mě to. Dostat zpátky foťák a snímky, to je opravdu úžasné. Mám teď pro tuhle elektroniku respekt,“ okomentoval Burgeyon šťastnou událost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám