Hlavní obsah

Potápěčka si udělala selfie se zvědavým čtverzubcem

Novinky, Martin Vlk

Potápěčce a podvodní fotografce Jules Caseyové se v australském Shire of Mornington Peninsula ve státě Victoria podařilo zachytit selfie se zvědavým čtverzubcem – rybou, která je známá svým nafouknutím v případě ohrožení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ryba se nakrucovala před objektivemVideo: Jules Casey via Storyful, AP

 
Článek

„Jaké štěstí. Čtverzubec mi do ucha zašeptal sladká slůvka,“ vtipkovala Caseyová na svém Instagramu, kde si video vysloužilo tisíce zhlédnutí.

„Čtverzubci jsou v našich vodách běžní, proto je mnoho potápěčů ignoruje. Tenhle mě ale neustále následoval a pozornost si vydobyl,“ řekla potápěčka Daily Mailu.

Do zdejších vod prý Caseyová zavítá takřka denně, není tedy divu, že už se setkala s celou řadou vodních živočichů.

Na sociálních sítích Caseyová sdílí fotky všemožných vodních živočichů.

„Občas narazím na takového, který je extrémně přátelský, jako byl tady ten. Rozhodla jsem se proto zapnout fotoaparát a toto roztomilé selfie zachytit,“ vysvětluje a dodává, že rybu pravděpodobně zaujalo světlo, kterým byla vybavena.

Čtverzubci jsou známí svou schopností několikanásobně zvýšit objem svého těla nafouknutím, pokud se cítí ohrožení. Caseyová však neměla obavy, že by jí ryba ublížila.

„Dělají to jen tehdy, když se cítí ohrožené. V mé společnosti ale vypadala velmi spokojeně. Nikdy bych vodního živočicha do selfie netlačila,“ uzavřela

Reklama

Výběr článků

Načítám