Hlavní obsah

Potápěč spatřil na mořském dně prapodivné masožravé stvoření

Když osmačtyřicetiletý potápěč Jace Green zkoumal podmořský svět u indonéského souostroví Raja Ampat, narazil na strašidelné stvoření, které za účelem nalezení potravy zvláštním způsobem prohledávalo mořské dno. Podle agentury AP se jednalo o vzácného mořského měkkýše známého pod latinským názvem melibe viridis.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Potápěč narazil na zvláštní stvořeníVideo: AP

 
Článek

Zkušený potápěč byl ze setkání se zástupcem ze skupiny nahožábří velmi překvapený. „Potápím se od roku 2005 a tohle bylo moje první setkání s tímto živočichem. Je velmi vzácný, a tak bylo velmi vzrušující ho vidět úplně poprvé,“ svěřil se Green.

„V paprsku mé baterky jsem zahlédl nějaký pohyb v písku,“ popsal moment, kdy mořského tvora v temném prostředí zaregistroval.

„Vypadal hodně podivně. Všichni zástupci z rodu melibe hledají potravu tímto způsobem, což je pro nahožábré atypické,“ vysvětlil s tím, že jde o masožravého živočicha.

„Ačkoliv vypadá jako neškodný kus mořské řasy, je to nenasytný predátor - nechtěl bych být krevetou v jeho blízkosti,“ přiznal.

„Jsem velký milovník nahožábřích, existuje neuvěřitelně velké množství druhů. Jejich barvy a chování mě fascinují. Toto setkání rozhodně zařazuji mezi pět nejbizarnějších pod vodní hladinou,“ uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám