Hlavní obsah

Pošta se zpozdila a doručila dopis po 27 letech. Adresáta už nezastihla

Dlouhých 27 let trvalo britské poště, než doručila jeden dopis. Psaní z roku 1995 si ale původní adresát převzít nemohl, protože za tu dobu už změnil bydliště. Dopis se tak dostal do rukou Johna Rainbowa, který o značném zpoždění doručovací služby také informoval.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pošta doručila Rainbowovi dopis v pátek 13. Když ho muž otočil na zadní stranu a zjistil, z jakého roku pochází, byl poměrně překvapen, píše server LadBible.

„Byl určen předchozímu majiteli domu, který tu musel žít tak před 12 až 15 lety,“ uvedl Rainbow. „Když jsem viděl datum 3. srpna 1995, nemohl jsem uvěřit, že ten dopis z ničeho nic dorazil.“

Letitý dopis byl původně odeslán z Bridgewateru v hrabství Somerset. „Byl v perfektním stavu, bylo vidět, že je starý, ale zřejmě se jen tak někde nepovaloval,“ informoval Rainbow.

V osobním dopise odesílatel původnímu adresátovi psal o vzpomínkách na dětství, rodině i o tom, jak mu rostou děti. „Nemáme bohužel žádné spojení na osobu, která tu bydlela,“ uvedl muž s tím, že šlo o starší dámu a sousedé si na ni ještě pamatují. „Bylo by hezké vědět, že měl odesílatel nějaké příbuzné, kterým bychom mohli říct, že byl dopis doručen,“ konstatuje Rainbow.

Britská Královská pošta uvedla, že k podobným prodlením dochází velmi vzácně. „Nejsme si jisti, k čemu přesně v tomto případu došlo. Velmi se omlouváme za nepříjemnosti,“ dodala pošta.

Litevská pošta doručila dopis půl století po jeho odeslání

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám