Hlavní obsah

Posíláme vám účet za svatební hostinu, pohrozili novomanželé nezúčastněným hostům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potvrdit účast na svatbě a následně se bez odůvodnění nedostavit je neslušné. Novomanželé Doug Simmons a Dedra McGeeová z amerického Chicaga se s takovými hosty vypořádali po svém – krátce po svatbě jim pohrozili tím, že jim zašlou účet za hostinu. Ačkoliv tak nakonec neučinili, kýžený efekt se podle nich přece jenom dostavil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pár měl svatbu v zahraničí a organizace akce jej stála spoustu času a energie.

„Posílám Vám tuto fakturu, protože jste potvrdili účast na svatební hostině. Tuto částku nám dlužíte, protože jste nám předem neoznámili, že se nedostavíte. Můžete platit prostřednictvím Zelle či PayPalu. Kontaktujte nás a dejte nám vědět, jaký způsob platby Vám vyhovuje. Děkujeme,” píše se v účtu, který je pro dvojici nezúčastněných hostů vyčíslen na 240 dolarů (přes pět tisíc korun).

Simmons serveru New York Post prozradil, že ho neúčast potvrzených hostů na svatbě mrzela, a tak chtěl na tuto skutečnost upozornit.

„Ptali jsme se čtyřikrát. 'Přijdete? Uděláte si čas?' Neustále opakovali, že ano. Za Jamajku, kde se svatba konala, jsme museli zaplatit předem,” vysvětlil Simmons s tím, že organizace svatby byla s ohledem na její konání v jiné zemi složitější.

„Nikdo se mi neozval, neposlal zprávu. Pokud mi člověk řekne, že to nezvládne, pochopím to. Ale neříct nic a nechat mě zaplatit za tebe a tvůj doprovod? Ze čtyř lidí bylo osm lidí. Beru si to osobně,” svěřil se Simmons s tím, za kolik nezúčastněných hostů musel zaplatit.

Ačkoliv zdůraznil, že účet těmto lidem ve skutečnosti nikdy neposlal, kýžený efekt se dostavil. Díky příspěvku na sociálních sítích si totiž uvědomili chybu a novomanželům se následně omluvili.

Účet za svatební hostinu vzbudil na sociálních sítích velké emoce. Zatímco někteří komentující se Simmonse zastali, jiní jeho chování odsoudili.

„Nemyslím si, že se opravdu chystali vybírat peníze. Snažili se poukázat na problém, což se jim povedlo. Je neslušné potvrdit svou účast na svatbě a pak se bez odůvodnění neukázat,” napsal jeden z nich na Twitteru.

„Představte si, že máte svatbu během pandemie a pak posíláte účty těm, kteří se nedostavili. Přísahám, že tohle by bylo naposled, kdy bych je nazýval 'kamarády',” uvedl další z komentujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám