Hlavní obsah

Portugalští vězni protestovali proti vánoční hostině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LISABON

Vězni nově založeného žaláře u portugalského Lisabonu mají mlsný jazýček. Dobroty na vánoční tabuli jim moc nejely a přibližně padesát osob za mřížemi nad nimi ohrnovalo nos. Nepozdával se jim totiž chleba, který jim byl ve čtvrtek spolu s hlavním jídlem podán.

Foto: archiv Tomáše Mazala

Bohumil Hrabal

Článek

V nápravném zařízení v Belasu, které poprvé otevřelo své brány letos a nachází se asi 30 kilometrů od portugalské metropole, žije 350 trestanců.

Padesát z nich se ve čtvrtek, kdy se za mřížemi servírovaly slavnostní pokrmy, vzbouřilo a začalo protestovat. Vězni uvedli, že chleba, jež byl součástí tabule, byl několik dní starý, a tudíž nepoživatelný.

Zůstali o hladu

Vybíraví trestanci si nenechali jen tak něco líbit a jídlo včetně ostatních pochoutek jednoduše odmítli, napsal zpravodajský server Matinternet.

Ředitel věznice politováníhodnou situaci vysvětlil tím, že místní pekárny o Vánocích zavírají o několik hodin dříve než obvykle. K dispozici bylo proto jen den staré pečivo, na křupavé čerstvé si v Belasu museli nechat zajít chuť.

Související témata:

Výběr článků

Načítám