Hlavní obsah

Ponocoval u fotbalu tak dlouho, až mu ztuhl obličej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obětaví fotbaloví fanoušci se najdou po celém světě, ale mladý Číňan to dovedl do opravdového extrému. Tak dlouho trávil celé noci sledováním zápasů ze světového šampionátu, až si přivodil závažné neurologické potíže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý muž z čínského města Wu-chan v provincii Chu-pej je skutečně oddaným fotbalovým fanouškem. Přestože se Čína na letošní světový šampionát nekvalifikovala, trávil sledováním zápasů velmi mnoho času. Z práce spěchal přímo domů a tam, vzhledem k časovému posunu, zhruba od šesti hodin večer až do šesti ráno sledoval v televizi všechny zápasy.

Prvních pár dnů bylo všechno v pohodě, po fotbale se na pár hodin prospal a šel zase do práce. Ale brzy přišly první náznaky, že něco není v pořádku. „Ve středu 30. listopadu jsem po fotbale spal asi dvě hodiny, a když jsem se vzbudil, cítil jsem velkou únavu. Neřešil jsem to a řekl si, že si trochu odpočinu v kanceláři,“ popsal médiím začátky svého problému.

Jeho stav se však zlepšovat nezačal, naopak po čase cítil, jak mu rty na jedné straně začínají padat dolů a snížila se pohyblivost očních víček. Stále však nepropadal panice, protože si myslel, že jde o dočasnou záležitost. Ale potíže se dále zhoršovaly, a tak se vydal do nemocnice.

Lékaři konstatovali obrnu lícního nervu a ihned začali léčbu. Podle jejich názoru měl obrovský nedostatek spánku značný podíl na rozvoji nemoci, zejména pak v kombinaci s chladným počasím a větrným prostředím. Prognóza počítá s úplným zotavením, ale přesto lékaři ostatní nadšené fotbalové fanoušky před podobnou oddaností hře varují.

Japonci oslavují vydru, jež předpověděla výhru fotbalistů nad Německem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám