Hlavní obsah

Pomocí virtuální reality máte možnost vrátit se do minulosti a oživit Golema

Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Díky virtuální realitě mají dnes lidé možnost zažít nepoznané. V Praze už ve středu odstartuje zatím největší evropský projekt virtuální reality, který se svým rozsahem vyrovná světovým metropolím. V prostorách pražského hračkářství Hamleys budou mít návštěvníci možnost zahrát si zážitkovou hru, při které se mohou vrátit zpět do 16. století a oživit Golema. Podívejte se na video, co všechno během virtuálního výletu zažijete.

Pomocí virtuální reality máte možnost vrátit se do minulosti a oživit GolemaVideo: Novinky

 
Článek

Zajímalo by vás, jak vypadal Karlův most v 16. století? Pomocí speciálních brýlí se po něm projdete, splníte pár lehkých úkolů a setkáte se s rabbim Löwem, kterému pomůžete mystickým rituálem oživit pražského Golema.

Nejedná se však jen o pouhé procházení virtuálních prostor. Člověk má také možnost dotýkat se vybraných objektů a na své cestě musí rovněž plnit různé úkoly, které jej posouvají dál. „Třeba pomůže obyvateli staré Prahy zahnat slepice do jeho ohrádky. Ten za to otevře dveře a pustí nás dál. Nebo návštěvník musí najít na domech a pilířích kolem Karlova mostu čtyři symboly v hebrejštině,“ popsal Novinkám realitu v brýlích výkonný ředitel Diver Labs Lukáš Burda.

Foto: Novinky

Na cestě za dobrodružstvím je potřeba splnit pár úkolů.

Hru mohou hrát jednotlivci i skupiny. Je navržena pro maximálně čtyři hráče. Celková herní plocha má kolem 250 metrů čtverečních a hráče po celou dobu snímá na 80 kamer, které tak umožňují pohyb ve virtuální realitě. Problém však může nastat u malých návštěvníků. „Čím nižší je člověk, tím horší může být sledování pohybu. Může tak docházet k jemným zásekům ve hře. Doporučujeme, aby hráč měl minimální výšku 130 centimetrů,“ řekl Burda

Za projektem stojí lidé ze společnosti DIVR Labs, která už v minulosti vydala první českou hru speciálně vytvořenou pro virtuální realitu Blue Effect. Dohromady dvanáct vývojářů pracovalo na hře o Golemovi skoro rok a celý projekt vyšel na desítky miliónů. Praha se tak zařadila mezi hrstku světových měst, jakými jsou třeba New York, Londýn, či Tokio, kde je možné projekt virtuální reality v takovém rozsahu navštívit.

Foto: Novinky

Pomocí virtuální reality se návštěvník pražského hračkářství dostane do 16. století.

Golema bude mít veřejnost možnost oživovat od středy 9. května v pražském hračkářství Hamleys.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám