Hlavní obsah

Policisté zatýkali pupkáče v kostýmu Batmana, visel na střeše

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petoskey

V městečku Petoskey v americkém státě Michigan se objevil Batman. Muž se v převleku slavné komiksové postavy pověsil hlavou dolů z místního obchodního domu. Nikoho nezranil, za držení nebezpečných zbraní si však může odsedět až pět let.

Článek

Na místo přivolaní strážníci byli nuceni vylézt na střechu a vytáhnout na ni i visícího 31letého Marka Wayna Williamse, který svou obtloustlou postavu oblékl do přiléhavého kostýmu Batmana. Policie u něj posléze našla obušku podobnou zbraň, sprej s dráždivou chemikálií a mokrým pískem naplněné rukavice.

Za doplňky kostýmu a za rušení pořádku mu byla stanovena kauce ve výši 20 tisíc dolarů (téměř 350 tisíc korun) a hrozí mu trest odnětí svobody ve výši až pěti let. Předběžný výslech ho čeká 25. května.

„Uvědomil jsem si, že je to vážný přečin. Upřímně jsem neměl tušení, že je držení předmětů, které jsem měl u sebe, nezákonné. Neměl jsem v úmyslu nikomu ublížit, přísahám,“ řekl Williams u policejního výslechu.

„S Williamsem už jsme měli co do činění dříve, kdy se převlékl za jinou komiksovou postavu, vránu z komiksu The Crow,“ uvedl pro Petoskey News ředitel místního úřadu veřejné bezpečnosti, John Calabrese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám