Hlavní obsah

Policisté v Ohiu přestrojili koně za duchy, vypadali jako z Ku-klux-klanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí přestrojit během Halloweenu své koně za duchy nepatřilo k těm nejšťastnějším, jaké na úřadu šerifa okresu Lake County v americkém Ohiu učinili. Koně totiž až příliš připomínali maskování koní rasistického Ku-klux-klanu, což neušlo řadě kritiků, a místní šerif musel vysvětlovat.

Foto: Lake County Sheriff's Office

Policisté z Ohia vyrazili na halloweenské svátky na koních přestrojených za duchy.

Článek

Během pondělního večera vyrazili do ulic městeček okresu Lake County příslušníci jízdní policie v kostýmovaných koních. „Naši jezdci si mysleli, že bude skvělý nápad vyjet do ulic s obřími duchy,“ vysvětloval pro místní pobočku televize FOX šerif Frank Leonbruno poté, co kostýmy na internetu kritizovala řada lidí.

Kostýmy totiž značně připomínaly maskování koňů, jaké používali příslušníci militantní rasistické organizace Ku-klux-klan.

Foto: Profimedia.cz

Shromáždění Ku-klux-klanu v oklahomské Tulse v roce 1923

„Tohle bylo tedy pěkně ubohé provedení ducha. Když se podíváte na fotky Ku-klux-klanu, tohle je jak přesná replika jejich koní,“ citoval server NY Post jednoho z místních obyvatel. „To nikdo ze zaměstnanců neřekl ‚Tohle není dobrý nápad?“ rozčiloval se další obyvatel Ohia. „Tohle vidět u nás v ulici, tak mě to vyděsí,“ vysvětloval.

Úřad šerifa raději fotku nakonec stáhl. Trvá ovšem na politováníhodném omylu. „Mrzí mě, jak to bylo přijato. Nikdy to nebylo záměrem,“ uvedl šerif s tím, že přímo během halloweenských oslav si nikdo nestěžoval a děti byly z koní nadšené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám