Hlavní obsah

Policisté uložili opilce do postele a vyfotili se s ním, aby si to pamatoval

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neotřelý postup zvolili dva příslušníci policie v australské Tasmánii přivolaní v neděli k opilci, s nímž si nevěděla rady taxislužba. Muže sami odvezli domů, uložili ho do postele a pak se s ním pro případ, že by měl druhý den výpadek paměti, vyfotili jeho telefonem.

Foto: Profimedia.cz

Takto se policisté s mužem vyfotili před svým odjezdem z jeho domova.

Článek

Snímek s usmívající se policistkou, jejím kolegou a s lehce „indisponovaným“ mužem v pozadí se v pondělí objevil na sociálních sítích Reddit a Facebook, kde dotčený popisoval, jak ve svém telefonu našel snímky s policisty.

Tasmánská policie následně potvrdila, že se opravdu jednalo o její policisty a v prohlášení uvedla, že tamní hlídky běžně neslouží jako taxík pro opilce, ale zároveň se vždy snaží dostat občany ovlivněné alkoholem do bezpečí.

„V tomto případě policii kontaktovala taxislužba, která potřebovala pomoct se zákazníkem. Když policisté přijeli na místo, zjistili mužovu adresu, odvezli ho domů a počkali na příjezd kamaráda, který se o něj postaral,“ řekl policista Craig Fox pro zpravodajský web 9 News.

„Protože byl trochu pod obraz, zaznamenali policisté situaci fotografií pro případ, že by si nemohl vzpomenout, jak se dostal domů,“ dodal Fox.

Reklama

Výběr článků

Načítám