Hlavní obsah

Policisté našli ženu, která se půl roku schovávala před lidmi v odlehlém kaňonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté pomocí dronu našli na začátku května ženu, po které pátrali od 25. listopadu, když našli její červený sedan zaparkovaný poblíž vstupu do kaňonu Diamond Fork v Utahu. K jejich velkému překvapení byla žena v dobré fyzické kondici, v nehostinném kaňonu dokázala přežít půl roku.

Foto: Utah County Sheriff

Stan, ve kterém žena strávila půl roku života, vypadal perfektně

Článek

Policistům 47letá Američanka sdělila, že potřebovala být o samotě. V kaňonu našla opuštěný stan, odkud si brala zásoby, do svého jídelníčku přidala byliny a plody, které byly v kaňonu k nalezení, vodu si brala z nedaleké řeky. Dokázala přežít i v zimních měsících, kdy se teploty pohybují pod bodem mrazu.

Nicméně vzhledem k tomu, že se léčí s několika mentálními poruchami, rozhodli se policisté ženu odvézt do nemocnice. Obdiv, který k ní nabyli, to však nezměnilo.

„Za 30 let, co pracuji u policie, jsem ještě nic takového neviděl. Přežít v takových podmínkách je neuvěřitelné,“ řekl pro Daily Mail policejní důstojník Spencer Cannon.

Může se kdykoliv vrátit

Okolí stanu, který si v odlehlém koutě našla, prý bylo mimořádně čisté a nic nenasvědčovalo tomu, že by tam žena pobývala tak dlouhou dobu. „Rádi bychom zdůraznili, že tato žena nespáchala žádný zločin.

Na pustém evropském ostrově žil přes 30 let, teď pohádka končí

Muži

Jakmile se vypořádá se svými zdravotními obtížemi, může se kdykoliv do kaňonu vrátit,“ uvedli policisté k případu.

Nalezená žena o návratu do kaňonu skutečně uvažuje. Přišla si do něj, podle policistů odpočinout od lidí a být o samotě. Navzdory tomu, že zmizela na půl roku, její rodina po ní pátrání nevyhlásila.

Reklama

Výběr článků

Načítám