Hlavní obsah

Policista v kostýmu medvídka vylákal a zatkl drogovou dealerku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v peruánském hlavním městě Limě zatkla drogovou dealerku pomocí lsti, kdy se jeden z policistů nasoukal do kostýmu valentýnského medvěda a s bonboniérou v ruce vylákal podezřelou na ulici. Společně s ní byla zatčena ještě nejméně jedna další žena.

Policista v přestrojení za plyšového medvěda zadržel na Valentýna drogovou dealerku v PeruVideo: Reuters

 
Článek

Peruánští policisté využili svátek svatého Valentýna k tomu, aby dopadli drogovou dealerku v hlavním městě Limě. Jeden z nich si navlékl kostým roztomilého medvěda, vybavil se bonboniérou, balónkem ve tvaru srdce a cedulí s nápisem „Jsi můj důvod k úsměvu“ a vydal se před dům podezřelé.

Tam poklekl a čekal, až žena vyjde ven. Když se tak stalo, tak jí i s pomocí dalších policistů v civilu, kteří byli připraveni poblíž, nasadil pouta a dealerka ještě společně s přinejmenším jednou další podezřelou zamířila do vazby. Na místě bylo také zajištěno nemalé množství bílého prášku, s největší pravděpodobností heroinu.

Zátah měla na svědomí takzvaná Zelená jednotka, což je speciální policejní oddíl, jehož členové operují v civilu a zaměřují se na potírání pouliční kriminality, jako jsou loupeže nebo právě distribuce drog. A podobné akce jako letos na Valentýna jim vůbec nejsou cizí.

Loni například využili všeobecného veselí u příležitosti Halloweenu a v kostýmech se dostali do blízkosti dvou bratrů, kteří rovněž prodávali drogy. A oba také ihned putovali do vězení.

Server Fox News pak připomíná další podobný případ z loňského prosince, kdy se člen Zelené jednotky převlékl za Santa Clause a v tomto kostýmu rozbil vstupní dveře v domě, kde sídlil drogový gang. Tím odvedl pozornost a další policisté mezitím vnikli oknem do druhého patra.

Policisté využili Halloween a v přestrojení zatkli dva drogové dealery

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám