Hlavní obsah

Policie dopadla silniční pirátku díky dětským kresbám

Novinky, Matěj Pálka

Při nehodách jsou řidiči často nuceni nakreslit, co se vlastně stalo. Takové obrázky samy o sobě nepatří zrovna mezi nejlepší umělecké výtvory, jaké spatřily světlo světa. A teď si představte, že záznam o nehodě kreslí šestileté děti a policie díky nim dopadne řidičku, která od nehody ujela. Přesně to se stalo v německém městě Hamm.

Foto: Polizei NRW Hamm

Německá policie dopadla pachatelku silniční nehody na základě dětských kreseb

Článek

Policii se podařilo dopadnout řidičku, která prorazila zátarasy na silnici a bez ohledu na způsobené škody ujížděla dál. Pomohly ji k tomu dětské obrázky, díky nimž policisté identifikovali pachatelku, ženu s nakrátko střiženými blond vlasy.

Rodiče v Avignonu už nesmí házet děti do školky přes plot

Koktejl

Šestileté děti – Luisa, Romy, Celina a Luis – čekaly na přechodu, když spatřily, jak žena bourá do překážky a pokračuje dál v cestě. Incident nahlásily své třídní učitelce a ta je přiměla, aby ho nakreslily. Obrázky předala místní policii.

Foto: Polizei NRW Hamm

Německá policie dopadla pachatelku silniční nehody na základě dětských kreseb

Přestože malůvky, které policie města ležícího v severovýchodní části Porúří sdílela na Facebooku, neumožňují zrovna přesnou identifikaci řidičky, v dalších kresbách byly děti přesnější.

Dětem se dostalo od policistů i od veřejnosti pochvaly. Někteří uživatelé na sociálních sítích nadneseně psali, že by možná bylo lepší nechat silnice hlídat dětmi s tužkou v ruce než se jen spoléhat na záznamy bezpečnostních kamer.

Reklama

Výběr článků

Načítám