Hlavní obsah

Policie: Bratr Vondráčkové jejího manžela nepomlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bratr zpěvačky Heleny Vondráčkové Jiří Vondráček se nedopustil žádného trestného činu, když některým bulvárům sdělil svůj nelichotivý názor na nového manžela své sestry - Martina Michala. Ten na něj kvůli tomu podal trestní oznámení pro pomluvu.

Foto: Kateřina Štruncová
Článek

"Policejní rada případ koncem dubna odložil, protože nebyl spáchán trestný čin," řekl dnes ČTK státní zástupce Marek Bodlák.

Michalovo trestní oznámení se týkalo Vondráčkových výroků pro časopisy Ring a Spy. Jeden z nich Vondráčka například citoval: "Mám pocit, že je Helena tak trochu prodaná nevěsta a že její budoucí muž celou akci šikovně prodal médiím...Myslím, že jsem měl pravdu, že Helena je v ohrožení a že se nečistá hra provalí."

Vondráček Michala označoval za nedůvěryhodného člověka s pochybnou minulostí. Své názory opíral zejména o fakt, že Michal byl v minulosti trestně stíhán a nyní je na něj opět podáno trestní oznámení. Tyto informace jsou však pravdivé.

Obžaloby z podvodu byl zproštěn

Michal byl před lety obviněn z podvodu velkého rozsahu v souvislosti se svým působením ve společnosti Terrex, která skončila v roce 1995 v likvidaci. Pražský městský soud ho obžaloby zprostil, loni v lednu zprošťující rozsudek potvrdil také Vrchní soud v Praze. Zároveň nyní policie prověřuje na Michala další trestní oznámení, které nedávno podal jeho obchodní partner Miroslav Stiebal. Ten navrhuje Michala stíhat pro podvod, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, pokus krácení daní a padělání veřejné listiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám