Hlavní obsah

Policie ani soudy nemohou přijít na to, které z identických dvojčat spáchalo zločin

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Niagara Falls

Mít naprosto identické dvojče skýtá mnoho možností, jak obelstít okolí. Nejde jen o podvádění ve škole či záměnu na rande, ale zmást se evidentně dají i policisté a soudy. Kanadské úřady si teď totiž nejsou vůbec jisté, které z dvojčat Edwarda a Raymonda Nickensových obvinit z vraždy, které se jeden z nich v květnu dopustil.

Foto: Profimedia.cz

Kanadské soudy si nevědí rady s případem, kdy střílelo jedno z identických dvojčat. Zatím se ani jednomu nepodařilo prokázat vinu. Ilustrační foto

Článek

Úřady pouze potvrdily, že okruh podezřelých ze zastřelení třiadvacetiletého Joshui Hayese se zúžil na tyto dvě osoby s totožným vzhledem. Mladík byl postřelen v kanadském Niagara Falls a na následky zranění zemřel.

Žalobce ve středu uspěl s návrhem, aby byli oba muži fotografováni v tričku i bez něj, aby se mohly lépe porovnat postavy obou mužů s popisy svědků, když ve tváři žádné znatelné rozdíly nebyly.

Jen tetování se liší

K soudu přicházeli oba bratři stejně oblečení, ale tetování na rukou mají rozdílná, vyšetřovatelé proto doufají, že i to pomůže k rozluštění kuriózního případu.

Soudce prohlásil, že není vyloučené, že si Edward a Raymond Nickensovi předtím, než začalo vyšetřování, pozměnili vizáž tak, aby si byli ještě více podobní. Vyšetřování i nadále pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám