Hlavní obsah

Policejní vozy krokem pronásledovaly uprchlého emu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu netradiční „honičku“ si zažili policisté z texaského Houstonu. Hlídka narazila na uprchlého emu a aby nezpůsobil nehodu, dokud ho majitel neodchytí, byly mu policejní vozy se zapnutými majáky v patách.

Foto: Profimedia.cz

Emu hnědý (ilustrační foto)

Článek

Netradiční policejní honičku, nebo možná spíše výlet emu s policejním doprovodem, zachytila ve čtvrtek Yvette Flemingová, která video sdílela na svém facebookovém účtu.

„Všichni vidíte pštrosa? Někdo ztratil pštrosa,“ říká Flemingová ve videu. Nešlo o pštrosa, nýbrž o ptáka emu, ale je pochopitelné, že se spletla. Oba ptáci jsou si velice podobní.

Emu hnědý nicméně žije v Austrálii, pštros dvouprstý pochází z Afriky. Emu patří do čeledi kasuárovitých, pštros do čeledi pštrosovitých, jejíž je jediným žijícím zástupcem. Emu je také menší než pštros. Další rozdíly jsou pak v chování, kdy emu je podstatně přátelštější a je párový tvor, a také ve zbarvení.

Rodiče ho nechtěli. O mládě emu se stará šest netradičních kamarádů

Koktejl

Policie neuvedla, jak dlouho trvalo, než se ptáka podařilo odchytit. Nakonec ale vše dobře dopadlo a emu byl předán zpět svému majiteli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám