Hlavní obsah

Pohřešovaná dívka v USA se po čtyřech letech sama přihlásila na policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alicia Navarrová z Arizony odešla z domova před téměř čtyřmi lety a od té doby o ní nikdo neslyšel. Až minulý týden se sama přišla přihlásit na policejní stanici blízko kanadské hranice, tedy na druhém konci Spojených států.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V roce 2019 odešla Alicia Navarrová z domova v noci 15. září, den před svými patnáctými narozeninami. „Děkuji. Utekla jsem. Vrátím se. Přísahám. Je mi to líto,“ přečetli si druhý den ráno rodiče ve vzkazu na rozloučenou. Od té doby po ní oni i policisté v celé zemi pátrali marně.

Dnes již osmnáctiletá Alicia, která trpí mírnou formou autismu, své slovo dodržela před pár dny, když se sama přihlásila na policejní stanici v Montaně, v městečku ležícím zhruba 65 kilometrů od kanadských hranic, a požádala o vyškrtnutí ze seznamu pohřešovaných dětí.

„Je v bezpečí, podle všeho zdravá a vypadá šťastná,“ mohl krátce poté oznámit policejní mluvčí Jose Santiago. Podle jeho slov se Alicia zajímala, zda je její matka v pořádku, a při prvním shledání se velice omlouvala za bolest, kterou jí svým zmizením způsobila.

Dívka také řekla, že odešla ze své vlastní vůle a že jí v předchozích letech nikdo neublížil. Případ tím ovšem ještě neskončil, protože policisté se nyní budou snažit osvětlit události předchozích let, například jak se Alicia dostala do Montany nebo u koho po celou tu dobu přebývala.

Podle informací serveru New York Post zatím Alicia zůstává v Montaně a bude spolupracovat při vyšetřování. Zůstává však zcela na svobodě a může se zcela volně pohybovat.

Nalezení Alicie přestavuje obrovskou úlevu a radost především pro její matku Jessiku Nuñezovou, která se nyní snaží dodat sílu také ostatním rodičům, kteří hledají své děti. „Chci, abyste si z tohoto případu vzali příklad. Zázraky existují. Proto nikdy neztrácejte naději a vždy bojujte,“ řekla mimo jiné v emotivním videu na Facebooku.

Otec našel uneseného syna po 22 letech, pomohla čínská technologie rozpoznávání obličejů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám