Hlavní obsah

Pod účastníky odtučňovací kúry se probořila podlaha

– Växjö
Novinky, Jakub Kynčl

Dělat něco s nadváhou je jistě správné a hodné obdivu, může to mít však i svá úskalí. Když se totiž sejde 20 osob, které se snaží shodit nějaké ty kilogramy ze svých nadměrných těl, nejsou méně bytelné podlahy v bezpečí. Své by o tom mohli povídat dietáři ze švédského města Växjö, pod kterými se na odtučňovací lekci probořila podlaha, která nevydržela nápor kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Podlaha neunesla dvacet obézních osob a pod jejich vahou se probořila. Ilustrační foto

Článek

Město Växjö nacházející se v jižní části středního Švédska zažilo netypickou událost, kterou se ale místní obyvatelé docela dobře baví. Když se totiž skupina asi 20 lidí trpících nadváhou seřadila na vážení a postupně chodila k váze, tak podlaha neodolala velkému hmotnostnímu náporu a probořila se.

"Najednou jsme slyšeli a cítili obrovské zadunění. Nejdřív jsme si mysleli, že došlo k zemětřesení či něco podobného. Všechno v místnosti vyletělo do vzduchu. Podlaha se v jednom rohu a okolo zdí zcela probořila," uvedl jeden z účastníků setkání skupiny Weight Watchers pro švédské noviny Smålandsposten.

Postupně se probořily i zbylé části podlahy, avšak šťastnou shodou okolností se nikomu nic nestalo. Dokonce se nakonec vedení skupiny podařilo zvážit i ty, na které se před probořením podlahy nedostalo a splnili tak pravidelné týdenní vážení. Příčina nehody je momentálně předmětem vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám