Hlavní obsah

Po smrti domácího mazlíčka dva dny volna, navrhují v Kolumbii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva dny pracovního volna pro lidi, kteří přijdou o domácího mazlíčka, obsahuje návrh zákona, kterým se bude zabývat vláda v Kolumbii. Autoři se odvolávají na „citové pouto” mezi člověkem a zvířetem. Daný pracovník by však musel o zvířeti se zaměstnavatelem mluvit ještě před smrtí mazlíčka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Inciativu vede člen Kolumbijské liberální strany Alejandro Carlos Chacon. Právě on návrh zákona, podle nějž by musel zaměstnavatel truchlícímu pracovníkovi poskytnout volno, předložil.

„Někteří lidé nemají děti, ale mají milovaného domácího mazlíčka, ke kterému si vytvoří hluboké pouto,” citoval politika deník El Tiempo.

Chacon dodal, že takové nařízení pomůže lidem „překonat smutek a bolest ze ztráty milovaných zvířat, aniž by se museli zabývat svou prací”.

Opice unesla štěně, tři dny ho držela na stromě jako rukojmí

Koktejl

Týkalo by se to většiny rodin v Kolumbii - šest z deseti domácností tam vlastní mazlíčka, má to ale háček. Návrh uvádí, že na dva dny placeného volna budou mít nárok pouze lidé, kteří o svém domácím zvířeti hovořili se zaměstnavatelem před smrtí mazlíčka a informovali ho o vlastnictví zvířete. Pro ty, kteří by snad chtěli takového práva zneužívat, mají být stanovené zatím neupřesněné sankce.

Zákon by se rovněž nevztahoval na volně žijící a exotická zvířata. Návrh nyní musí projít celkem čtyřmi debatami v obou komorách parlamentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám