Hlavní obsah

Po nejosamělejším slonovi opustili zoo v Pákistánu i tančící medvědi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Zoologickou zahradu v pákistánském hlavním městě Islámábádu, kterou nechal soud zavřít kvůli špatným podmínkám chovu, opustila poslední zvířata. Jde o dvojici někdejších tančících medvědů plavých, informovaly agentury. Asi nejznámějším bývalým obyvatelem zoologické zahrady byl slon Kaavan označovaný za nejosamělejšího slona na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z kontroverzní pákistánské zoo zachránili dva medvědyVideo: Reuters

 
Článek

Medvěd Bubloo a medvědice Suzie najdou nový domov v přírodní rezervaci v Jordánsku, kde je dalších zhruba deset medvědů. Nadmořská výška a počasí panující v rezervaci připomínají prostředí, ve kterém se medvědi plaví v přírodě vyskytují. Na zdravotním stavu obou zvířat se ale podepsaly nevyhovující podmínky v islámábádské zoo. Medvědice Suzie například přišla o všechny zuby a měla rakovinu.

Uzavření zoologické zahrady v Islámábádu nařídil pákistánský nejvyšší soud v květnu. Zvířata opouštěla zařízení postupně, přinejmenším dva lvi a jeden pštros při přepravě uhynuli.

Nejznámějším zvířetem z islámábádské zoo je pravděpodobně slon Kaavan. K jeho záchraně a převozu vyzývaly i mezinárodní celebrity, například americká zpěvačka Cher. Na konci listopadu byl Kaavan převezen do rezervace v Kambodži.

Nejosamělejší slon světa se vydá vstříc lepšímu životu

Koktejl
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejosamělejší slon na světě začal nový život v KambodžiVideo: Reuters

Podle veterináře Amira Khalila, který se na záchraně zvířat podílel, je v pákistánských zoologických zahradách drženo v nuzných podmínkách alespoň 68 zvířat.

Podle agentury AFP se pákistánské zoologické zahrady vyznačují malou péčí o své svěřence. Úřady v Péšávaru oznámily úhyn z neznámých příčin jedné žirafy. Jde už o čtvrtou uhynulou žirafu v tamní zoologické zahradě za poslední rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám