Hlavní obsah

Píseň na pohřbu? Vede Queen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Pětina Evropanů by si přála, aby jim na pohřbu zněla píseň The Show Must Go On od skupiny Queen. Podle zjištění hudební televizní stanice Music Choice se ale obliba pohřebních skladeb liší národ od národa.

Foto: David Blahut

Baškohrátky - panorama

Článek

Tisíce Britů by volili na prvním místě píseň Angels od Robbieho Williamse, za druhou nejlepší možnost považují My Way Franka Sinatry a třetí skladbou by mohla být Always Look on the Bright Side of Life v podání komiků Monthy Python, která zazněla ve filmu Život Briana.

Stanice při sestavování žebříčku vycházela z výsledků průzkumu mezi 45 000 posluchači. Italové a Španělé dávají na poslední cestě přednost klasice. Volba padla nejprve na Mozartovo ponuré a majestátní Requiem a potom na Let It Be od Beatles. Dánové by si nechali zahrát Angels nebo With Or Without You od U2.

Evropané jako celek by na druhém místě chtěli skladbu skupiny Led Zeppelin Stairway to Heaven, čili v překladu Schodiště do nebe, zatímco na třetím by se kupodivu rozhodli pro skladbu kapely AC/DC Highway to Hell (Dálnice do pekla).

"Hudba může být velmi osobní záležitostí a často skutečně napomáhá k vytváření pocitu identity. Chuť sdílet největší hudební skvost s těmi, které tu zanecháváte, je dokonalým způsobem rozloučení a zanechání trvalého dojmu," řekl Simon George z Music Choice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám