Hlavní obsah

Pilot se s vrtulníkem řítil střemhlav k zemi, manévr natočila kamera

K dramatické nehodě, která mohla skončit tragédií, došlo minulý týden ve Francii při opravě majáku Vieille nedaleko mysu Pointe du Raz. Pilot helikoptéry se dostal náhle do problémů a jeho stroj se řítil střemhlav dolů. Nárazu dokázal pilot zabránit na poslední chvíli.

Foto: Profimedia.cz

Maják Vieille při pohledu z mysu Pointe du Raz

Článek

Pilot vrtulníku měl minulou středu doručit stavební materiál k třicetimetrovému majáku z 19. století, na kterém právě probíhá rekonstrukce. Během manévru však došlo k nehodě a stroj se najednou řítil k zemi.

Na poslední chvíli se pilotovi podařilo stroj vyrovnat a zažehnat tragédii, jak ukazují záběry z nedaleké webkamery. Přesto se z vrtulníku začalo kouřit a na jedné straně se nafoukl i nouzový plovák.

Turista v Kyrgyzstánu natočil hroutící se ledovec. Před jistou smrtí se ukryl na poslední chvíli

Koktejl

Zranění utrpěl jeden z dělníků, který pracoval na majáku, když ho trefila bedna, jež vypadla z vrtulníku. Pilot letadla, jenž nebyl serverem Le Télégramme jmenován, vyvázl bez zranění, byl však v šoku.

Co způsobilo nehodu, zatím není jasné a společnost Mont Blanc Hélicoptères Bretagne, která letoun provozuje, zahájila interní vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám