Hlavní obsah

Petra Němcová už pomáhá thajským sirotkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Česká modelka Petra Němcová se nedávno vrátila z Thajska, které navštívila i přesto, že se v zemi málem stala obětí přírodní katastrofy tsunami, jež oblast zpustošila loni v prosinci. Modelka byla návštěvou otřesena. Zároveň již založila vlastní nadaci na pomoc tamním opuštěným dětem.

Článek

Němcová byla při úderu vlny vážně zraněna, později se léčila v České republice. Při katastrofě ztratila svého přítele, britského fotografa Simona Atleeho (33). I přesto se po uzdravení vydala do oblasti, kde měla v prosinci prožít s přítelem krásnou dovolenou.

Navštívila hotel, kde spolu byli ubytovaní. Tam ji čekaly nepěkné vzpomínky. Podle svých slov zdevastovanou oblast poznala jen ztěží. Na místě to prý vypadalo jako na hřbitově.

Prázdnota v dětských očích

Modelka ale také zavítala do tamního sirotčince, chce se totiž podílet na charitativní činnosti a pomáhat opuštěným dětem. Jedním z nejhorších zážitků pro ni bylo podívat se do prázdných dětských očí. "Byl to pohled plný zmatku, strachu a bezradnosti," vyprávěla Němcová.

"Chci se pokusit jim pomoci tohle překonat, poskytnout jim stabilitu a svou podporu," doplnila modelka, která věří, že její čerstvě založená Happy Hearts Foundation pomůže minimálně 1200 dětem.

Zaměstnanci fondu jsou ve spojení s organizací Give2Asia Foundation a s dalšími tamními charitami. Němcová by v Thajsku ráda vystavila školy a bydlení a dále chce ve spolupráci s tamní univerzitou poskytovat postiženým psychologickou pomoc.

Němcová v úterý oslavila v New Yorku, kde momentálně pobývá, své šestadvacáté narozeniny.

Reklama

Související témata:

Související články

Topmodelka chce jít příští pátek mezi lidi

Pětadvacetiletá topmodelka Petra Němcová, která se po převozu do Česka od soboty léčí v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích ze zranění utrpěných...

Topmodelka Němcová už chodí do schodů

Česká topmodelka Petra Němcová (25), kterou v Thajsku vážně zranila vlna tsunami, již opustila pražskou Ústřední vojenskou nemocnici. Podle jejího otce...

Výběr článků

Načítám