Hlavní obsah

Pětiletá holčička ve Vietnamu se pustila do ozbrojeného lupiče. Bránila mámu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci listopadu přepadl ve vietnamském městě Bien Hoa ozbrojený lupič ženu kvůli mobilnímu telefonu. Záznam incidentu, který zachytily bezpečnostní kamery, ukazuje i reakci pětileté dcery, která bez váhání začala svou mámu bránit.

Pětiletá holčička zachránila svou matku před ozbrojeným zlodějemVideo: AP

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak 46letá žena jde po ulici se svou malou dcerkou a v ruce drží mobilní telefon. Právě ten se stal lákadlem pro lupiče, který kolem projížděl na skútru.

Ženu zezadu přepadl s nožem a hrozil jí podřezáním, dokonce se ji několikrát pokusil bodnout. Zároveň se ale do něj pustila pětiletá dcera přepadené ženy, která ho tloukla svými pěstičkami.

To sice lupiči nezabránilo zmocnit se telefonu, ale dívčin křik upozornil lidi v okolí, kteří se přepadené vydali na pomoc. Lupič musel ve spěchu utéct a motorku nechal na místě. O dva dny později ho dopadla policie.

Foto: AP

Pětiletá holčička zachránila svou matku před ozbrojeným zlodějem

Šestadvacetiletý muž uvedl, že ho k činu přinutila finanční nouze. Policisté informovali, že již dříve byl odsouzen za loupežné přepadení a že z vězení vyšel loni.

Přepadená žena utrpěla jen lehčí zranění na krku, které spravilo pár stehů. K nepříjemné události uvedla, že jediné, na co v tu chvíli myslela, byla její dcera: „Snažila jsem se ji chránit. Bála jsem se, aby se jí nic nestalo jen proto, že se mi snažila pomoct.“

Švýcarské turisty okradli v Neapoli se zbraní v ruce, za pár minut se lupiči omlouvali

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám