Hlavní obsah

Pes zvládne to, čeho by se většina lidí nikdy neodvážila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světově proslulý horolezec a BASE jumper Dean Potter snad nikdy nepřestane veřejnost překvapovat svými nápady. Rozhodl se seskočit ze skály ve Švýcarských Alpách poněkud netradičně. Hlavním aktérem se totiž nestal on sám, ale jeho čtyřnohý miláček. Pomocí GoPro a celého štábu se podařilo kousek, nazvaný Když létají psi, detailně natočit.

BEZ KOMENTÁŘE: Adrenalinový nadšenec seskočil i se svým čtyřnohým miláčkem ze skály

 
Článek

Video zachycuje, jak Dean Potter po posuvné stěně nejprve přesouvá na druhou stranu skály svého zvířecího miláčka, poté se za ním přemístí i on sám. Krátce před skokem dal Dean psa do batohu a ještě mu na tvář nasadil ochranné brýle.

Nainstalované GoPro úžasně zachytilo reakce psa, který trochu zmateně i zvědavě zírá na vrchol. Ve chvíli, kdy oba dva bezpečně dopadnou na zem, je psík štěstím bez sebe. Seskok si pravděpodobně užil.

Psí kamarád úspěšného horolezce Deana Pottera se tak stal prvním zvířecím base jumperem na světě, když seskočil společně se svým páníčkem ze skály ve Švýcarsku.

Video se kromě neuvěřitelného zájmu dočkalo i kritiky a pobouřilo převážně ochránce zvířat. Zdraví psíka seskok rozhodně neohrozil.

Reklama

Výběr článků

Načítám