Hlavní obsah

Pes závislý na alkoholu podstoupil odvykací kúru

Pracovníci zvířecí záchranné stanice v anglickém městě Plympton zveřejnili ojedinělý případ psa závislého na alkoholu. Po zhruba měsíční kúře je již z nejhoršího venku, ale stále u něj přetrvávají psychické problémy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Coco je dvouletý kříženec labradora, který se po smrti majitelů dostal i s dalším psím parťákem do péče záchranné stanice v Plymptonu. Oba potřebovali naléhavou péči, protože trpěli záchvaty. Jako jejich příčina se ukázala závislost na alkoholu, jednalo se totiž o abstinenční příznaky.

Navzdory snaze záchranářů se druhého psa nepodařilo zachránit, léčba Coca zabrala zhruba jeden celý měsíc. Veterináři nasadili silná sedativa, jejichž množství postupně snižovali.

Nyní je již Coco mimo nebezpečí, nedostává žádné léky a začíná se chovat jako normální pes. „Ale ještě není připraven k adopci. Fyzicky je na tom už dobře, ale občas má pořád úzkostné stavy,“ informovali podle serveru ITV Cocovi zachránci.

Ti zároveň dodali, že bez jejich péče by Coco pravděpodobně také nepřežil. Záhadou však zůstává, jak se u obou psů závislost na alkoholu rozvinula.

Z opuštěného štěněte se stal oceňovaný psí komisař

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám